quit Promotion Image
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα Pillsbury 1-2 μέρες μετά τη λήξη τους;

Όχι. Τα προϊόντα Pillsbury μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο έως την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Μπορώ να βάλω τα προϊόντα Pillsbury στην κατάψυξη;

Όχι. Τα προϊόντα Pillsbury είναι προϊόντα συντήρησης και διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, όπως αυτή αναγράφεται στη συσκευασία.

  

Σε πόσες μέρες πρέπει να καταναλωθούν τα φύλλα ή η ζύμη τάρτας μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, αν διατηρηθούν στο ψυγείο;

Το προϊόν πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 3 ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας, ακόμα και αν είναι καλυμμένο με μεμβράνη.

  

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το χαρτί που είναι τυλιγμένη η ζύμη ως χαρτί ψησίματος;

Ναι, για τα προϊόντα «Φρέσκια Σφολιάτα» και «Φύλλο ζύμης για τάρτα», δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όμως το χαρτί που είναι τυλιγμένα τα «Παραδοσιακά χοντρά φύλλα» δεν είναι κατάλληλο για χρήση στο φούρνο.

  

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ταψί συγκεκριμένων διαστάσεων για την πίτσα;

Όχι. Οι διαστάσεις του ταψιού εξαρτώνται από το επιθυμητό πάχος της πίτσας.

  

Μπορώ να ζεστάνω τα γλυκά Pillsbury (Chocolate Soufflé- Σοκολατόπιτα) σε κανονικό φούρνο και όχι σε φούρνο μικροκυμάτων;

Τα γλυκά Pillsbury έχουν σχεδιαστεί για ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων. Κατά συνέπεια δεν συνιστάται το προϊόν να θερμαίνεται σε κανονικό φούρνο.

  

Τα προϊόντα Pillsbury περιέχουν γλουτένη;

Ναι. Τα προϊόντα Pillsbury είναι προϊόντα ζύμης που περιέχουν αλεύρι σίτου ή άλλων δημητριακών που είναι πηγές γλουτένης. Σε κάθε προϊόν αναγράφονται όλα τα αλλεργιογόνα που περιέχει, μεταξύ αυτών και από πού προέρχεται η γλουτένη.

 

Τα προϊόντα Pillsbury περιέχουν αβγά;

Στην ετικέτα κάθε προϊόντος αναγράφονται όλα τα συστατικά καθώς και τα αλλεργιογόνα.

  

Ενώ έψησα την πίτα στον αναγραφόμενο χρόνο, το κάτω μέρος παρέμεινε άψητο, γιατί;

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε 3 λόγους:

  1. Δε χαράχθηκε βαθιά η πίτα πριν και ξανά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και οι συσσωρευμένοι ατμοί μαλάκωσαν τη ζύμη.
  2. Δεν έχει τοποθετηθεί το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου ή δεν ήταν ο φούρνος σε λειτουργία αντιστάσεων (είναι απαραίτητο να λειτουργεί η κάτω αντίσταση για να ψήνει τη ζύμη από κάτω).
  3. Ήταν πολύ υγρή η γέμιση που χρησιμοποιήθηκε και «πότισε» το ζυμάρι.

 

Ενώ έψησα την τάρτα στον αναγραφόμενο χρόνο, το κάτω μέρος παρέμεινε άψητο, γιατί;

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε 2 λόγους:

  1. Δεν τρυπήθηκε με πιρούνι  η επιφάνεια της ζύμης μόλις τοποθετήθηκε στο ταψί πριν προσθέσουμε τη γέμιση (το τρύπημα είναι απαραίτητο για να «αναπνέει» η ζύμη κατά το ψήσιμο και να φεύγει ο ατμός). 
  2. Δεν έχει τοποθετηθεί το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου ή δεν ήταν ο φούρνος σε λειτουργία αντιστάσεων (είναι απαραίτητο να λειτουργεί η κάτω αντίσταση για να ψήνει τη ζύμη από κάτω).

  

Στα πρώτα 20’-30’ ψησίματος  το πάνω φύλλο (για τις πίτες) ή η γέμιση (για τις τάρτες) μαυρίζει, γιατί;

Είναι πιθανόν να συμβεί αυτό ενώ ακόμα ψήνεται η γέμιση. Προτείνουμε να σκεπάσετε την πίτα ή την τάρτα με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμο.

 

Τα φύλλα ζύμης Pillsbury (παραδοσιακά φύλλα ή ζύμη για τάρτα) δεν  ξετυλίγονται εύκολα, γιατί;

Αυτό οφείλεται στο ότι η ζύμη δεν έχει παραμείνει 20’-30’ εκτός ψυγείου για να μαλακώσει πριν ανοιχτεί. Σας συμβουλεύουμε να αφήνετε τη ζύμη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για τουλάχιστον 20’ πριν τη χρήση για να μαλακώσει.

 

 

© 2017 General Mills