quit Promotion Image
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Οι συνταγές μας » Φύλλο ζύμης για τάρτα » Ταρτάκια με γαρίδες
Ταρτάκια με γαρίδες

Ταρτάκια με γαρίδες

Υλικά για 8 άτομα:   

  • 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα PillsburyΤΜ
  • 600γρ. μέτριες ή μικρές γαρίδες (αποφλοιωμένες)
  • 2 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος) 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • ¾ φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
  • ½ ματσάκι  άνηθο (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

   

Οδηγίες προετοιμασίας     

  1. Αφήνετε εκτός ψυγείου τη ζύμη για περίπου 20 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.  
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζετε τα πράσα και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε. Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τις γαρίδες. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα και τον άνηθο και περιμένετε μερικά λεπτά να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το τηγάνι και περιμένετε 5-10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά η γέμιση. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη γραβιέρα και τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την απλώνετε σε ατομικά φορμάκια για τάρτα. Με πιρούνι κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια. Μοιράζετε τη γέμιση στα φορμάκια και ψήνετε τα ταρτάκια για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί η γέμιση.


 

© 2014 General Mills